18.04.2024 08:44:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
H.İbrahim YAMAN
13 Eylül 2022 Salı

BİZ KENDİMİZİZDİR

BİZ KENDİMİZİZDİR
Benim için her ne demişlerse, ben öyleyimdir. Bazılarının dedikleri, sorgusuz sualsiz, tartışmasız itirazsız, asıl ve temel olduğuna, itibar gördüğüne göre. Başka türlü de olamadığına göre. Fakat gerçekten benim ne olup ne olmadığımı, ne bilebilirler?.. Ben kendimin ne olduğumu bilemezken. Onlar, kendilerinin ne olup ne olmadıklarını bilebiliyorlar mı?.. Eğer bilebilseydiler, sabah akşam, vırt zırt fikir değiştirir, Anayasalara ve yasalara karşı “hülle” yapıp, “gülle” atmış olur muydular?
Biz, bizim ne olduğumuzu, yarattıkları kargaşa ortamlarından dolayı bilemedik. Onlar ise ne olduklarını, çıkar hesapları sebebiyle, bilinçli olarak karıştırır dururlar. Kendi kendilerine girdikleri kılıklar yetmez de, bizlere dahi ne menem kılıklar biçerler… Biz istesek de istemesek de, keyiflerine göre bize kimlik biçtiklerine göre, ona göre eylemler ve işlemler yaptıklarına göre, ne diyorlarsa biz öyleyizdir. Fakat bizim gerçeğimiz ve gerçek kimliğimiz, bize biçtiklerinden mutlaka çok farklıdır ve sadece bize hastır.
Biz, aslında ve gerçekte sadece bizizdir, kendimizizdir. Dünden bu güne, tüm özellikleriyle ve güzellikleriyle bizi oluşturan kendimizizdir. Elbette sevaplarımızla ve günahlarımızla birlikte. “İnsan hatasız olmaz” demişler.
Halil İbrahim Yaman (Acı Zulüm. Sayfa 126-127) https://hayaman3.blogspot.com 




 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı