Milli Teknoloji Hamlesi’ne Bolu’dan destek! Bolu Bilim Şenliği Yarın Başlıyor
Yerli ve milli teknolojileri özendirme çalışmalarının yeni adresi ‘Tabiatın Kalbi’ Bolu olacak. Bolu Bilim Şenliği 2018’de katılımcılar 3-5 Ekim 2018 tarihleri arasında bilimi eğlenceli aktiviteler yoluyla tanıma fırsatı bulacak. 3 gün sürecek ve 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap edecek şenlikte yapay kar üretiminden, model uçak yapımına, deprem simülatörlerinden sanal gerçeklik uygulamalarına kadar çok sayıda bilimsel ve teknolojik yenilik deneyimlenebilecek.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bilim Şenliği’nin Bolu’nun Teknofest’i olacağını belirterek “Ülke olarak kendi teknolojilerimizi üretme, kendi bilim insanlarımız yetiştirme hamlelerine hız verdiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun en önemli adımlarından birinin de bilim ve teknolojiyi toplumun her kesimine yaymak olduğuna inanıyorum” dedi. Yılmaz “Şenliğimize katılanlar bilimin eğlenceli ve sanatsal yönünü deneylerle, uygulamalarla tanıma şansı bulacak. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın bilime, teknolojiye ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Bilimi günlük hayatın bir parçası olarak algıladığımız, sevdiğimiz ve sindirdiğimiz ölçüde yenilikleri ortaya koyabiliriz. 3 gün boyunca matematik, biyoloji, geometri, uzay bilimleri gibi pek çok alanda sayısız renkli etkinlik gerçekleştireceğiz. ‘Tabiatın Kalbi’nden ülkemizin gelecek hedeflerine destek veriyor ve herkesi Bolu Bilim Şenliğimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
“Bilimi laboratuvardan sokağa çıkarıyoruz”
Bolu Belediyesi’nin, TÜBİTAK Bilim Şenliklerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirdiği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türk Hava Kurumu, AFAD, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli SEKA Kâğıt Müzesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek Bolu Bilim Şenliği’nin benzer çalışmalara örnek olacağını ifade eden Başkan Yılmaz şunları söyledi: “Felsefeden astronomiye, matematikten tıbba, kimyadan coğrafyaya kadar pek çok bilim dalını besleyip dünyayı şekillendiren bir medeniyetin torunlarıyız. Bugün teknoloji ve dijitalleşme ekseninde bir değişim yaşanıyor. Değişimi takip eden değil, değişime öncülük eden olmak zorundayız. Bunun için bilimi laboratuvardan sokağa çıkarıyoruz. Bolu Bilim Şenliği ile insanımızla bilim ve teknoloji arasında samimi bir bağ kurmak istiyoruz. Bilime olan ilgiyi eğlenerek, deneyerek, katılarak, yaparak, yaşayarak ve paylaşarak arttıracağız. Atölye çalışmalarından teknoloji üretimine giden yola çocuklarımızın ve gençlerimizin ufkunu açarak, hayal etmelerini sağlayarak adım atıyoruz. Bu şenliği gelenekselleştirip her yıl daha geniş katılımla gerçekleştirmek istiyoruz. Bolumuzun vizyon projeleri arasında yer alan ‘Bilim ve Teknoloji Merkezi Projemizi’ de inşallah en kısa zamanda TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi ortaklığıyla hayata geçirerek geleceğin bilim insanlarını Bolu’dan yetiştirecek; geleceğin teknolojilerini Bolu’dan çıkaracağız. Gelecek bizim. Bolu gençliği, geleceği teknolojiyle kuracak.”
11 bin kişi en az bir deneye katılacak
Fen bilimleri, matematik, robotik, kodlama, bilişim, astronomi, kimya, optik ve elektrik alanlarında her gün 50’nin üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak Bolu Bilim Şenliği’nde zeka oyunları, el becerisi yarışmaları, gösteriler, deneyler, atölye çalışmalaları ve simülasyonlar, katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. 3 Ekim’in Dünya Yürüyüş Günü olması dolayısıyla sağlıklı yaşam yürüyüşüyle başlayacak şenliğe 11 bin kişinin katılması, 3 gün boyunca her katılımcının en az bir etkinlikte aktif şekilde yer alması bekleniyor.