E-DES PROJESİ İMZALANDI!
Engelsiz Eğitime Destek (E-Des) Projesi, Engelsiz Hayat İçin Engel-sizleri Eğitiyoruz, Arkadaşım Olur musun?, Spor Engel Tanımaz ve Engelliler İçin El Ele projelerinin imza töreni gerçekleşti. Engelsiz Eğitime Destek (E-Des) projesi Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yürütülecek.
Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT16 Şubat 2015 Pazartesi - 15:14
ENGELSİZ EĞİTİME DESTEK (E-DES) PROJESİ İMZALANDI
Engelsiz Eğitime Destek (E-Des) Projesi, Engelsiz Hayat İçin Engel-sizleri Eğitiyoruz, Arkadaşım Olur musun?, Spor Engel Tanımaz ve Engelliler İçin El Ele projelerinin imza töreni gerçekleşti.
Düzenlenen protokol törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yahya Şahan ile ilgili kurum ve birim yetkilileri katıldı.
İmzalanacak protokoller bilgiler veren Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, "Projelerimizin amacı engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamaya, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmeye ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmaya yönelik usul ve esasları düzenlemektir" ifadelerine yer verdi.
Daha sonra Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yahya Şahan tarafından projelerin protokolleri imzalandı.
Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yürütülecek olan Engelsiz Eğitime Destek (E-Des) projesi kapsamında; İlimiz ve yakın çevresinde yaşayan okul öncesi dönemde olan 3-6 yaş aralığındaki fiziksel engeli sebebiyle dezavantajlı grupta yer alan çocuklar ve onların ailelerine yönelik Programda kullanılacak eğitim ve değerlendirme modülleri içeriklerinin hazırlanması, Engelsiz Eğitim Destek (E-Des) Programı için mobil uygulamalara uygun bir yazılım programı kurulması ve internet sayfasının hazırlanması, Yazılımda yer alan modüllerin uygulanmasına yönelik eğitimcilerinin yetiştirilmesi, E-Des Programı’nın yerel ve ulusal basında tanıtımının yapılması, İlimiz ve yakın çevresinde yaşayan 3-6 yaş aralığındaki fiziksel engelli çocukların ve ailelerin E-Des Programı’na dahil edilmesi, il genelindeki pilot uygulamanın hayata geçirilmesi, İlimizdeki ilköğretim okullarında kaynaştırma programlarına hazırlık süreci ile ilgili farkındalık çalışmalarının yapılması, Proje sonuç raporunun kitapçık olarak sunulması ve projenin yaygınlaştırma çalışmalarının yapılması sağlanacaktır.
Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yürütülecek olan Engelsiz Hayat İçin Engel-sizleri Eğitiyoruz projesi kapsamında ise Mimar, şehir plancısı, inşaat mühendisi gibi farklı disiplinlerde yer alan ve şehrin ve binaların tasarlayıcı olarak gerek kamu kurumunda gerekse özel sektörde görev yapan teknik personelin engeliler konusunda farkındalık eğitimine tabi tutulması amacıyla Eğitim, Saha Çalışması ile Broşür, afiş vb. hazırlanması gibi faaliyetler yürütülecektir.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Arkadaşım Olur musun? projesi kapsamında ise Zihinsel engelli öğrenciler, aileleri, lise öğrencileri, lise öğretmenleri, okulumuz öğretmenleri ve Bolu halkına Fiziki şartları müsait olan okullarda zihin engelli bireyle ilgili konferans düzenlenmesi, Hazırlanmış olan el broşürlerinin tüm öğrencilere dağıtılması, Projeye katılacak öğrencilerin ziyaret gününden önce Sarıcalar Rehber öğretmeni ve hemşiresi tarafından zihinsel engelli bireylerle iletişim konusunda bilgilendirilmesi, Akran okulların ziyaret edilmesi, Akran okulların (Arkadaş olan öğrencilerin) Sarıcalar okulunu ziyareti, Projeye katılan okullar arasında Zihinsel Engelli Çocuklar konulu kısa Hikaye ve Kompozisyon yarışmasının düzenlenmesi, 10-16 Mayıs engelliler haftasında yapılacak olan Özel Eğitim Şenliğine tüm okullardan arkadaş olan öğrencilerin (yaklaşık 400 öğrenci) davet edilmesi, Zihinsel Engelli Çocuklar konulu kısa Hikaye ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve okul bahçesinde kokteyl düzenlenmesi, Yapılan etkinlikleri anlatan ARKADAŞIM OLUR MUSUN? Dergisinin hazırlanması ve basılması. Derginin ilgili okul, Arkadaş öğrencilere, İl Genelindeki özel ve devlet okullarına , İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Ülke genelindeki Özel Eğitim İş Uygulama Okullarına dağıtılması sağlanacaktır.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Spor Engel Tanımaz proje kapsamında ise 12-40 yaş arası engelsiz ve % 40 - 95 arasında fiziksel engelli okçuluk sporunu yapmaya gönüllü her birey ile sporcu ailelerine Hedef gruplarının tespiti, Proje eğitim alanının hazırlanması ve materyallerinin sağlanması, Ön test uygulaması, Uygulama faaliyetleri, Sporcuların derecelerinin proje sahibi kurum tarafından basın yayın organları vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması Son test uygulaması yapılacaktır.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Engelliler İçin El Ele projesi kapsamında Engellilere, Engelli Aileleri, ilgili STK’lar ve vatandaşlara Bilgilendirme Faaliyetleri ile Uygulama Faaliyetleri kapsamında Tişört Boyama, Uçurtma Yapımı, Ritm Çalışması, Empati Similasyonu ve Duvar Boyama çalışmaları düzenlenecek.