21.11.2024 16:21:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Bolu İŞKUR ile Bolu TSO arasında, uygulamalı girişimcilik eğitimi ile ilgili protokol Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın arasında imzalandı.Eğitimler için katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacak ve sigortasız kursiyerlere de 100 TL harçlık verilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM08 Temmuz  2018 Pazar - 16:58
BOLU TSO İLE İŞ-KUR ARASINDA KOSGEB DESTEKLİ
"UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK" PROTOKOLÜ İMZALANDI
BOLU Ticaret ve Sanayi Odası ile Çalışma ve İş Kurumu arasında yılsonuna kadar toplam 18 eğitimden oluşan KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın arasında imzalandı.
"Hedefimiz yeni işverenlerin, girişimcilerin aramızdan çıkması."
İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, yıl sonuna kadar devam edecek eğitimlere katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyledi. Ateş, “Bolu ticaretine katılmak isteyen, Bolu’da girişimci olmak isteyenler için İŞKUR’la Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bir protokol imzalıyoruz. Genç girişimcilerimiz, kadın girişimcilerimiz, yeni girişimci olmak isteyen, serbest iş hayatına atılmak isteyen arkadaşlarımızın önünü açacak bir protokol anlaşması yapacağız. İlimizde çok yoğun bir çalışma içinde olacağız. Önümüzde 2023 hedefleri var, bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni girişimcilerimizin olması lazım, yeni istihdam alanları ve yeni şirketler oluşması lazım. Bunun da bir başlangıcı olarak KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek çalışma içine katılıyoruz. Yıl sonuna kadar yoğun bir eğitim düzenleyeceğiz. Bu seminerlere katılımın yoğun olması çok önemli. Türkiye’de her yerde bu konuda büyük bir ilgi ve alaka var. İlimizin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Kesintisiz olarak, yılsonuna kadar belli periyotlarla bu kurslar düzenlenecek. Gerektiğinde bazı ilçelerde de bu çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yer olarak da Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirledik. Hedefimiz yeni işverenlerin, girişimcilerin aramızdan çıkması. Kadınlarımızı da istihdama sokabilmemiz. Şimdiden iş dünyamıza katılacak arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“Esas hedefimiz 450 vatandaşımızın kendi işini kurması”
Eğitimlerin istihdama da büyük bir katkı sağlayacağına dikkat çeken İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın ise, “Bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odamız bize desteklerini hiç esirgemediler. Ticaret odasının bütün imkan ve şartlarından müdürlüğümüzü ilimiz adına yararlandırdılar ve destekledirler, bu yüzden kendilerine müteşekkiriz. Bizi ilimiz adına desteklemeye devam edeceklerine eminim. Bu program girişimcilik eğitim programı. KOSGEB onaylı bir girişimcilik eğitimi. Yeni girişimci olmak isteyen, yatırım yapmak isteyen, işyeri kurmak isteyen tüm vatandaşlarımızın KOSGEB kredilerinden ve desteklerinden yararlanmaları için gerekli olan belgeyi verecek ve sağlayacak olan bir eğitim. Eğitimler sekiz alanda farklılaşacak ama genellikle on sekiz ayrı eğitim yapılacak. Her bir eğitim 25 kişilik gruplar halinde yapılacak. 450 vatandaşımıza yıl sonuna kadar ticaret odamızla birlikte girişimcilik sertifikasını kazandıracağız. Esas hedefimiz bu 450 vatandaşımızın büyük bir oranını kendi işini kurması, kendi yatırımını ve desteğini sağlamış olması. İşini kuran her kişi için biz İŞKUR olarak ona iş arama derdinden kurtulacağız, kendisi en az bir kişiyi istihdam ettiğinde istihdama ciddi anlamda katkı sağlamış olacak ve ülkemizin ciddi problemlerinden olan istihdam problemini çözmüş olacağız.” diye konuştu.
“Eğitimden yararlanmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuracak”
Başvuru sürecindeki değişiklikten de bahseden İsmail Yalçın, başvuru yapacak vatandaşların e-devlet üzerinden KOBİ bilgi sistemine giriş yapmaları gerektiğini ifade etti. Yalçın, “Yeni yapılan bir değişiklik ile bu eğitimden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden mutlaka KOBİ bilgi sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Başvurular e-devlet üzerinden olacak. Başvurular otomatikman KOSGEB sayfasına düşecek ve KOSGEB’in sayfasından kesin katılımcıların listesi çıkmış olacak. Ona da vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekir. Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyen bütün vatandaşlarımız il müdürlüklerimize müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilirler.” dedi.
Sigortasız katılımcılara 100 TL cep harçlığı
Yalçın, ayrıca sigortasız katılımcılara 100 TL cep harçlığı verileceğini söyledi. Yalçın, “Kursiyerlerin sigortaları varsa, çalışıyorlar ise biz ücret ödemiyoruz. Eğer kursiyer, sigortalı değilse, biz onlara günlük 25 TL cep harçlığı ödüyoruz, kimseden katılımcı parası almıyoruz, hatta üstüne para ödüyoruz. Bir grup eğitimler hafta içi yapılacak, bir grup eğitimler de hafta sonu yapılacak. Hafta içi mesaisi olan çalışması olan vatandaşlarımız hafta sonu eğitimlerine gelebilirler, hafta içi müsait olanlar da hafta içi gelebilirler. 32 saatlik bir eğitim her bir kursu 4 günde tamamlayacağız. Dolayısıyla eğer kişinin sigortası yok ise bizden 100 TL cep harçlığı alacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı. Protokole göre 30 Temmuz – 27 Aralık 2018 tarihleri arasında toplam 18 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek. Eğitimler, 25’er kişilik kontenjanlar halinde her biri 4’er gün süreyle Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca eğitime katılanlar arasından sigortasız katılımcılara İş Kurumu tarafından günlük 25 TL olmak üzere toplam 100 TL cep harçlığı ödenecek. (Kaynak: Bolu Basını)
 





YAZARLAR

Tamamı