21.11.2024 16:02:57
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Online Eğitim Çalışması.!

Bolu İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler için mesleki gelişim fırsatları sunan, Türkiye genelinde en geniş kapsamlı başvuru almış eğitim olan eTwinning “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” online eğitim serisi 1-5 Haziran tarihleri arasında saat 15.00'te Bolu eTwinning gerçekleştirilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM31 Mayıs  2020 Pazar - 20:06
ÖĞRETMENLERE ONLİNE EĞİTİM ÇALIŞMASI
Bolu İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, eTwinning “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” Online Eğitim Çalışmalarının ülke genelinde duyurusu yapıldıktan sonra 1000’e yakın öğretmen Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü sitesi üzerinden başvuruda bulundu.
Bolu İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler için mesleki gelişim fırsatları sunan, Türkiye genelinde en geniş kapsamlı başvuru almış eğitim olan eTwinning “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” online eğitim serisi 1-5 Haziran tarihleri arasında saat 15.00’te Bolu eTwinning İl Koordinatörü Özlem Akgün moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.
eTwining projeleri iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler vb.) yönelik bir platform sunmaktadır. Öğrenmeyi öğretmek amacını taşıyan eTwinning, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul iş birliğini teşvik etmekte.
eTwinning’in en önemli unsurlarından biri; öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve yerel yetkililer arasındaki iş birliğidir. eTwinning’te, öğretmenler birlikte çalışır ve öğrencileri için aktiviteler düzenler. Aktif bir roller vardır, etkileşimde bulunurlar, araştırma yaparlar, karar alırlar, birbirlerine saygı duyarlar ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenirler. eTwinning projeleri, ekibin her bir üyesinin katkılarını içerir.
eTwinning “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” online eğitim serisi takvimi ise şu şekilde belirtilmiştir:
1 Haziran
Mehmet Fatih Döğer (Ulusal Destek Servisi Koordinatörü) “Neden eTwining?
Bircan Keleş (eTwining Mersin İl Koordinatörü) “ eTwining Davranış Kuralları”,
2 Haziran
Şeyma Şek Balandı (Milli Egemenlik İlkokulu Öğretmeni) “Proje Tabanlı Öğrenme ve eTwining”
Bahar Çebi (Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni) “STEM ile Değerler Eğitimi”
3 Haziran
Ertan Kocabaş (Ulusal Destek Servisi İçerik ve Eğitim Sorumlusu) “eTwining Mesleki Gelişim Fırsatları”
Gülen Uysal (Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Öğretmeni), “eTwinning Örnek Projeler”
Havva Demirdağ (Gazipaşa İlkokulu Öğretmeni), “eTwinning Örnek Projeler”,
4 Haziran
Burcu Yüksek (eTwining Adana İl Koordinatörü) “Avrupa Okul Ağı Fırsatları ve Ekran Kayıt Araçları”
Kenan Çete (Eyüp Uygar Anadolu Lisesi Öğretmeni) “WEB 2.0 Araçları ile Oyunlaştırma”,
5 Haziran
Dr. Hülya Bal (Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu) “eTwinning Faaliyetlerinde Mesleki ve Pedagojik Yenilikler”
Burhan Sel (Adana Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni) “eTwining Okulu”
Zeynep Çetin (Atatürk Ortaokulu Öğretmeni), “Nasıl eTwinning Okulu olduk?”
Haber: koroglugazetesi.com




YAZARLAR

Tamamı